Termeni si conditii

 

TERMENI SI CONDIȚII

1. CONDIȚII GENERALE

l  Termenii şi condiţiile următoare se aplică tuturor comenzilor plasate de client (denumit în continuare dumneavoastră” sau client) către magazinul Enigma Collection, deținut de SC MILITARI RESIDENCE - ADMINISTRARE IMOBILE SRL, CUI RO42071171, nr. Înregistrare în Registrul Comerțului J23/9/2020, IBAN RO68BRDE410SV53592894100 deschis la BRD, cu sediul social în județul Ilfov, sat Dudu, com. Chiajna, Str. Tineretului nr.24, Demisol, bloc 5, ap. 2, cod poștal 077041, denumit în continuare Enigma Collection”, “site”,“magazin, nouă ”sau noi, pe site și pe versiunea pentru mobil a site-ului.

Prin utilizarea site-ului şi/sau prin plasarea unei comenzi, vă obligaţi să respectaţi termenii şi condiţiile specificate mai jos (Termenii). Înainte de plasarea unei comenzi, vă rugăm să vă asiguraţi că aţi citit şi înţeles Termenii.

Doar persoanele fizice cu vârsta minimă de peste 18 ani, care nu se află sub tutelă și care au adresa de livrare în România (excluzând companiile de redirecționare a coletelor) pot plasa o comandă.

Includerea oricăror produse sau servicii pe site la un moment dat nu implică sau garantează faptul că aceste produse sau servicii vor fi disponibile în orice moment. Ne rezervăm dreptul de a înceta în orice moment comercializarea unui produs.

Ne rezervăm dreptul de a modifica din când în când aceşti Termeni fără a vă notifica în prealabil. Orice modificare efectuată va apărea în secțiunea "Termeni și Condiții" din subsolul fiecărei pagini a site-ului. Comenzii dumneavoastră i se vor aplica Termenii specificaţi pe site la momentul plasării comenzii.

l  Enigma Collection dorește să ofere cea mai bună experiență online. În acest scop, trebuie să ne asigurăm că serviciile noastre funcționează ireproșabil. Înțelegeți și consimțiți:

(i) să nu postați, să nu redistribuiți, să nu încărcați și nici să promovați orice comunicări sau conținut care ar putea aduce prejudicii sau care ar putea avea o influență negativă asupra companiei, produselor sau serviciilor noastre;

(ii) să nu acționați de așa manieră ori să utilizați vreun dispozitiv care ar restricționa, împiedica, incomoda sau nu ar permite oricărui alt utilizator să utilizeze ori să beneficieze de site-ul Enigma Collection sau care ar afecta siguranța site-ului sau

(iii)  să nu folosiți niciun dispozitiv sau tentativă de a utiliza vreun motor, software, instrument, agent, script sau alt dispozitiv sau mecanism (care include dar nu se limitează la păianjeni, boți, roboți de indexare, avataruri sau agenți inteligenți) pentru a naviga sau a căuta pe site ori pentru a copia conținut de pe site. Ne rezervăm dreptul de a bloca imediat accesul la site și de a închide contul oricărui utilizator care încalcă această prevedere sau orice altă prevedere specificată în acești termeni și condiții.

Enigma Collection declară că respectă prevederile Legii nr. 499/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, Legii nr. 667/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, ale OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, toate cu modificările și completările ulterioare.

l  Enigma Collection nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în magazinul virtual. Totuși s-au depus eforturi mari pentru a minimaliza toate greșelile care pot apărea din editarea electronică sau manuală a informațiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, din cauza modificării caracteristicilor, design-ului, fără notificare prealabilă de către producatori.

2. CONDIȚII CONTRACTUALE

În momentul în care utilizatorul a trimis comanda efectuată pe site către magazin, iar acesta a confirmat primirea și validarea comenzii prin email sau telefonic, se consideră început Contractul dintre Enigma Collection și  client.
Contractul se consider
ă încheiat în momentul în care persoana care a efectuat comanda sau o altă parte terță indicată de client, a intrat în posesia bunurilor comandate, iar contravaloarea produsului se regăsește în contul bancar al magazinului.

De asemenea, se consideră finalizat contractul în momentul în care una dintre părți îl reziliază.

REZILIEREA CONTRACTULUI

l  Rezilierea contractului dintre consumator și magazin se poate face de către consumator prin exercitarea drepturilor consumatorului conform legislației în vigoare sau de către magazin.
Rezilierea contractului se face de c
ătre magazin în următoarele condiții:
-s-a produs o eroare
în momentul afișării prețului și în descrierea produsului de pe site
-produsele nu se afl
ă în stoc
-clientul a refuzat
în trecut ridicarea comenzii confirmate
-clientul
și-a exercitat în trecut de mai multe ori dreptul de retragere
-clientul a refuzat ridicarea comenzii din alte motive pentru care magazinul nu este raspunz
ător
-clientul nu a respectat "Termenii si Cond
ițiile" site-ului.
În cazul în care contractul este reziliat de către magazin după plata încasată de la client, acesta poate cere returnarea sumei plătite, fără alte despăgubiri.
Magazinul nu este
răspunzător pentru nelivrarea la timp a produselor sau pentru livrarea necorespunzătoare, care revin în sarcina serviciului de curierat.

DREPTUL DE RETRAGERE AL CONSUMATORULUI

Dreptul de retragere se exercită în condițiile impuse de legislația în vigoare, respectiv OUG nr. 34/2014.
Drept urmare, magazinul 
își rezervă dreptul să refuze returnarea banilor în cazul în care:

      Produsul nu se află într-o stare perfectă, prezentând semne de uzură, purtare sau deteriorare.

      Produsul prezintă semne de manipulare agresivă, miros de parfum, urme de cosmetice ( deodorant, cremă de corp, sclipici, urme de machiaj de orice fel).

      Eticheta originală nu este intactă și a fost îndepărtată de pe produs.

      Produsul nu a fost returnat în ambalajul său original, inclusiv cutia originală și, dacă este cazul, punga de protecție (dustbag) sau husă corespunzătoare. Produsul și ambalajul returnate nu trebuie să fie deteriorate. 


Decizia de retragere manifestat
ă potrivit actului normativ incident va fi comunicată magazinului la adresa de e-mail collections.enigma@gmail.com, magazinul având obligația de a confirma primirea acesteia pe aceiași cale, la adresa de la care s-a primit decizia.

Efectele retragerii
Exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligaţiilor părţilor contractuale de a executa contractul la distanţă sau de a încheia un contract la distanţă.

Obligatiile magazinului în cazul retragerii
Conform prevederilor legale incidente, magazinul are obligația de a  rambursa suma primită de la client, în contul bancar indicat de către acesta,  în 14 zile calendaristice de la data la care a primit în scris (prin email la adresa collections.enigma@gmail.com) decizia clientului de retragere din contract.

În cazul în care au fost comandate mai multe produse și se dorește returnarea a doar o parte din ele, magazinul va rambursa suma echivalentă produsului returnat.
De asemenea
, ne rezervăm dreptul de a vă restitui banii numai după ce am intrat în posesia produselor care au făcut obiectul returnării.

Obligațiile consumatorului în cazul retragerii
Conform prevederilor legale incidente, în cazul retragerii, sunteți obligat să returnați produsele către magazin în termen de 14 zile calendaristice de la data la care v-ați exprimat în scris (prin email) decizia de retragere din contract, cu suportarea costurilor aferente returnării. Costurile aferente livrării produselor către firma noastră  vă revin dumneavostră.

Podusele vor fi trimise la adresa magazinului fizic din Bucuresti, sector 5, Str. Progresului 2.
Ve
ți returna produsele comandate în ambalajul original. Produsele nu trebuie să fie deteriorate, nu trebuie să prezinte urme de utilizare și trebuie să fie în aceiași stare în care au fost primite. 
În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a refuza produsul și returnarea banilor.
Returnarea produselor se face numai dup
ă ce ne-ați informat în scris (prin email sau completarea formularului de retur) cu privire la decizia dumneavoastră de retragere.

GARANȚIA PRODUSELOR

Produsele comercializate pe site-ul www.enigmacollection.ro sunt oferite consumatorilor în forma în care vin de la producători și în limita stocului disponibil.

În cazul în care bunurile pe care le-aţi achiziţionat prezintă defecte, Enigma Collection respectă toate reglementările prevăzute de prevederile legale incidente privind garanţia. În cazul în care aveţi o reclamaţie cu privire la defecte evidente privind materialul sau la cele legate de fabricaţia bunurilor pe care le-am furnizat, vă rugăm să ne comunicaţi acest lucru prin returnarea imediată a bunurilor utilizând formularul de retur sau prin aducerea produsului la magazinul fizic din Bucuresti, sector 5, Str. Progresului 2, cu respectarea cerințelor privind returul, menționate anterior.

La solicitarea garanției este necesară prezentarea produsului defect în set complet, împreună cu copie de pe factura fiscală. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluționa garanția.
Garan
ția este pierdută în cazul în care beneficiarul sau altă persoană încearcă repararea oricăror defecte apărute.

LIMITAREA RĂSPUNDERII PENTRU PREȚURI

Prețurile produselor comercializate pe www.enigmacollection.ro includ TVA.

În cazul în care unuia sau mai multor produse le sunt aplicate mai multe promoții în același timp (discounturi, cadouri, pachete promoționale, etc.) SE APLICĂ O SINGURĂ PROMOȚIE - CEA CU VALOAREA CEA MAI MARE în momentul achiziționării de către client a acestui / acestor produs(e).

LIMITAREA RĂSPUNDERII PENTRU LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se face gratuit, oriunde pe teritoriul României, conform contractului cu firma de curierat.

Livrarea coletului se face la adresa mentionata de client in momentul plasarii comenzii. Receptia coletelor se face in prezenta reprezentantului firmei de curierat, iar coletul se poate deschide doar dupa achitarea rambursului.
In colet produsele vor fi insotite de factura fiscala.
www.enigmacollection.ro nu
este responsabilă pentru întârzieri sau anulări de livrări ale produselor comandate, daca acestea sunt cauzate de motive independente de voința Enigma Collection Online, care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve sau alte impedimente de forță majora, conform prevederilor legislației românești aplicabile, în vigoare în momentul confirmării comenzii. 

În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit comunicat de firma de curierat, produsul / produsele care fac obiectul livrării vor putea fi înmânate clientului numai după reconfirmarea comenzii către un consultant de vânzări și după achitarea eventualelor costuri suplimentare generate de această situație. 
 

LIMITAREA RASPUNDERII PENTRU PLATĂ

Prin finalizarea și trimiterea unei comenzi pe site-ul www.enigmacollection.ro, clientul se obligă să plătească contravaloarea produselor comadate.
Plata produselor comandate pe site se poate face on line cu card bancar,  prin ordin de plată sau ramburs la data livrării produselor de către firma de curierat la adresa menționată de client.
Ne rezerv
ăm dreptul ca pentru unele produse să solicităm efectuarea plății doar on line.

CONFIDENTIALITATEA DATELOR PERSONALE

Pentru a efectua o comandă pe site-ul www.enigmacollection.ro orice persoană este obligată să se înregistreze.
Înregistrarea pe site reprezintă acceptul utilizatorilor ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de SC MILITARI RESIDENCE - ADMINISTRARE IMOBILE SRL.

Informațiile utilizatorilor site-ului sunt confidențiale și vor putea fi folosite numai pentru comunicări comerciale cu partenerii acestuia. Orice date specifice privitoare la situația și starea produselor se pot obține contactându-ne online, la coordonatele cuprinse în prezentul site. Pe site, utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea contului și parolei personale. Societatea S.C. MILITARI RESIDENCE - ADMINISTRARE IMOBILE SRL. nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale. Pentru o mai bună înțelegere a acestor clauze, vă rugăm consultați și Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

 Securitatea datelor personale și a informațiilor

Datele personale introduse de către cumpărator vor fi folosite de Societate numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile din formularul de comandă sunt necesare pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anunțarea promoțiilor în curs etc., în niciun caz nu vor fi furnizate unei terțe părți. Societatea garantează confidențialitatea anumitor informații. Aceste date nu există fizic pe serverele care rulează site-ul, ele fiind accesibile numai de către personalul autorizat al Societății prin rețeaua internă. Fiecare utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus. Site-ul www.enigmacollection.ro folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul Societății. În cazul pierderii de informații cauzate de "bug"-uri sau erori ale softului cu care este conceput și găzduit site-ul, Societatea nu-și asumă nicio responsabilitate.

Datele dumneavoastră personale vor fi transmise entităților care colaborează cu firma noastră doar pentru a îndeplini contractul de vânzare a bunurilor achiziționate de dumneavoastră, după cum urmează :

- Vom transmite datele dumneavoastră către entitățile care furnizează servicii de livrare ( de ex: DPD, Fan Courier, etc.)
- Datele
dumneavoastră vor fi partajate cu entitățile care prelucrează datele personale ale clienților noștri, în măsura în care este necesar pentru a găzdui site-ul magazinului
- Dac
ă v-ați dat acordul să primiți informații comerciale pe adresa de e-mail sau pe numărul de telefon furnizate de dvs., vă vom împărtăși datele cu entitățile care furnizează serviciul nostru de solicitare a trimiterii informațiilor comerciale.

Va garantăm că www.enigmacollection.ro utilizează măsuri de securitate IT, cum ar fi : sisteme de firewall, antivirus, anti-spam,etc.,menite să minimizeze riscul de scurgere a datelor personale.

DREPTUL DE AUTOR ȘI ACCESUL LA INFORMAȚII PE SITE

Conținutul site-ului www.enigmacollection.ro cuprinde toate imaginile, textele, programele, comentariile, butoanele, simbolurile, baza de date a utilizatorilor și alte date și este proprietatea S.C. MILITARI RESIDENCE - ADMINISTRARE IMOBILE SRL. Întreg conținutul site - ului este protejat de legile privind dreptul de autor și proprietatea intelectuală și industrială.